Военнослужещ спаси два човешки живота при жестоката катастрофа, станала край Благоевград рано тази сутрин, съобщиха от Министерство на отбраната.

Редник от Трето бригадно командване от състава на сухопътните ни войски Марио Пейчев пътувал по обичайния си маршрут от Кюстендил към работното си място в Благоевград. Към 05:10 ч. сутринта на международен път E-79, посока Благоевград, малко преди разклона за село Бело поле, Пейчев забелязал струпани автомобили, дим и суматоха.

Спрял и видял врязал се в мантинелата и в стълб катастрофирал и вече горящ автомобил.

Тежка катастрофа край Благоевград, има загинал и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Благоевград катастрофа
БГНЕС

Благоевград катастрофа
БГНЕС

На мястото на инцидента имало и други спрели коли и хора, които искали да помогнат, но никой към този момент не гасял разгарящия се пожар в катастрофиралия автомобил.

Редник Пейчев извадил пожарогасителя от автомобила си и започнал да гаси пожара от страната на пътниците в колата, за да могат да бъдат извадени на безопасно място.

В катастрофиралия автомобил са пътували трима души. Единият мъж е загинал на място. Благодарение на бързата и адекватна намеса на редник Пейчев, двама от тях са били извадени от пламъците и пренесени на безопасно място от горящия автомобил.

Марио Пейчев
МО, пресцентър