Сложно е депото в Суходол да заработи отново
Сложно е депото в Суходол да заработи отново / netinfo
Възобновяването на експлоатацията на депото в Суходол за твърди битови отпадъци е дълга и сложна процедура, тъй като има две заповеди за затваряне на депото, каза на пресконференция заместник-кметът по екологията Мария Бояджйска.

Тя посочи, че едната заповед е на и.д. кмета на София по това време Минко Герджиков, а другата е на директора на регионалната инспекция по околна среда – София.

Двете заповеди са независими една от друга и за възобновяване на експлоатацията на депото в Суходол е необходимо те да бъдат отмени или да бъдат издадени нови, които да възобновят експлоатацията му, обясни заместник-кметът.

Към момента Столичната община е в административни процедури за подготовка на документи, свързани с експлоатацията на депото, каза Мария Бояджйска. Тя съобщи, че в момента е в ход процедура за обществена поръчка за избор на фирма-превозвач за извозване на бали с отпадъци до Карлово. Предстои възлагане и на обществена поръчка за избор на фирма-превозвач за транспортиране на бали и до Пловдив.