Взривилият се тежкотоварен автомобил на митницата в Казанлък е превозвал диетилов етер, заяви старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. 

Служители на военния завод „Арсенал“ разтовариха пострадалия от взрива камион, който преди това беше изтеглен в двора на завода.

БГНЕС

При инцидента няма пострадали, потвърди инспекторът.

БГНЕС


Вчера в 20:40 часа в Оперативния център на пожарната е подаден сигнал за силен шум и взрив в района на митницата в Казанлък. На място е изпратен един пожарен автомобил. Екипът установява, че в товарен автомобил се е взривил един от контейнерите, в които се е превозвал диетилов етер. Вследствие на това се е разрушила покривната част на превозното средство, засегнат е съседен товарен автомобил с хасковска регистрация. 

Камион се взриви близо до завод „Арсенал“ в Казанлък (СНИМКИ/ВИДЕО)

В късната част на денонощието около 1:00 часа е извикан екип от Пловдив със специализирана техника за замерване на вредностите във въздуха, за да се установи дали има взривоопасна концентрация или вредни вещества, които се разнасят във въздуха. Установено е, че всичко е в норми и няма никаква опасност за населението в близост. 

БГНЕС


Изпълнителният директор на военния завод „Арсенал“ Николай Ибушев пристигна на мястото на инцидента. Ибушев направи оглед на втория камион, който е бил отстрани на взривилия се. По него личат щетите от взрива. Самата митница, където стана снощи инцидента, се намира в непосредствена близост до военния завод „Арсенал“.

БГНЕС

Припомняме, че районът на инцидента бе отцепен от снощи. 

БГНЕС
 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС