/ ThinkStock/Getty Images
Започва щателна проверка на оръжейния завод "Арсенал" във връзка с вчерашния тежък инцидент, в който загинаха трима души.

"Ще бъде изискана цялата документация, която урежда производствения процес, нормативната такава, вътрешните уредби, правилниците, като ще се проверява дали се спазва безопасността на труда, технологичните изисквания за работа на всички предприятия, които влизат в завод „Арсенал“ АД – Казанлък", каза пред журналисти заместник-окръжният прокурор Гриша Мавров. Чакаме указания, но най-вероятно проверката ще започне още днес, каза той.

Срокът на разследването е двумесечен, но с оглед на тежестта и предстоящите многобройни процесуално-следствени действия, категорично ще бъде удължен, коментира наблюдаващият прокурор Юлияна Станева. Удължава се поетапно с по два месеца при нужда. 

Тепърва ще координираме и действията си с Регионалната инспекция по труда, допълни тя.

Основна остава версията за грубо нарушение на технологичния процес, посочи окръжният прокурор Дичо Атанасов. По негово мнение няма как да се случи такъв инцидент, ако няма такова нарушение. Паралелно се работи и по други версии.