Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) призовава работодателите да вземат всички необходими мерки за недопускане на трудови злополуки и да следят строго за спазването на изискванията. Повод за позицията е инцидентът в завод "Арсенал", при който трима души загубиха живота си. Това се посочва в информация на сайта на синдиката. 

От КНСБ напомнят, че провеждането на необходимите инструктажи за здравословни и безопасни условия на труд е задължително. Компромиси не бива да се допускат.

Приканваме за пореден път да се вземат мерки за засилване на контрола по изпълнение на изискванията за безопасни условия на труд, за допълнително обучение и квалификация на работниците по отношение на оценка на риска на работното им място, допълват от синдиката.

Взрив в завод „Арсенал“, трима души са загинали (ВИДЕО)

КНСБ изказва дълбоки съболезнования на семействата на загиналите работници днес в завод “Арсенал”. Според синдиката това е пореден случай, в който са нарушени изискванията за безопасни условия на труд.

КНСБ очаква да бъде уведомена за резултата от проверката, която ще бъде направена от Инспекцията по труда в завод “Арсенал”, а не за пореден път да не получи информация кой носи отговорност и каква е санкцията му, посочват от синдиката.

Сигнал за инцидент в казанлъшкия оръжеен завод "Арсенал" постъпи днес в 11:07 часа, съобщи по-рано за БТА Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора. Най-вероятно трима са загиналите при инцидента.