Трима души са загинали при инцидент в завод „Арсенал“ в Казанлък. 

Други трима души са пострадали, уточнява БГНЕС.  

Инцидентът е станал около 11:00 часа. Чул се е взрив, последвал силен тътен, а розов дим се издигнал над завода в Казанлък. Гъстият дим се вижда в кадри, публикувани в социалните мрежи.  

Инцидентът е станал в 112 цех в четвърти завод в 11:07 часа, съобщи Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора.

Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

От Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" съобщиха, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и се сформира екип, който да бъде изпратен на мястото.

От думите ѝ стана известно, че по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. По-рано в завода пристигнаха линейки, на място има и патрулна кола. Две линейки вече напуснаха територията на завода. 

По случая е образувано незабавно досъдебно производство. азпитан е началникът на смяна. Цехът е тотално разрушен. Това стана ясно на брифинг на властите.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на единия от тримата работници в цеха - 55-годишен мъж, който е починал. Две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност.
БГНЕС/БТА