Цехът е тотално разрушен
Военна прокуратура с подробности за тежкия инцидент в завод "Арсенал".

По случая е образувано незабавно досъдебно производство, като е разпитан началникът на смяна. Цехът е тотално разрушен.

Вследствие на взрива е изхвърлено тялото на единия от тримата работници в цеха - 55-годишен мъж, който е починал. Две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност.

На този етап все още не са започнали спаситени мероприятия и разчистване на отломките в цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив.

Взрив в завод „Арсенал“, трима души са загинали (ВИДЕО)

Към мястото на инцидента пътува група от Специализиран отряд с борба с тероризма и те ще поемат нещата с обезопасяване на периметъра, ще ръководят мероприятията по разчистването на останките от цеха, както и търсенето на двете жени.

От взрива има пострадал четвърти човек - жена, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с тежка черопно-мозъчна травма и е транспортирана до болница "Свети Иван Рилски" в София.

На този етап не може да се каже как точно е станал взривът, като единственото, което може да се каже е, че се дължи на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност.

В този цех са се произвеждали изделия, свързани със звуково светлинен ефект. Това е завод 4 - цех 150. От сградата са останали стени и всичко останало е руини, като по съседните сгради има счупени стъкла. На този етап е потвърден един смъртен случай. 

Срокът за провеждане на разследването е двумесечен. Предстои по случая да бъдат назначени множество експертизи. Разследването е възложено изцяло на Национална следствена служба.

По случая е образувано досъдебно производство за трудова злополука със смъртен резултат. Няма опасност от замърсяване на въздуха.