Пожар е възникнал в двора на оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, потвърди за БТА комисар Стоян Колев, началник на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБНЗН) в Стара Загора.

„Информацията ми е, че гори старо сметище вътре в завода и няма опасност за сгради и съоръжения на предприятието. Няма пострадали, пожарът е на стотици метри от сградите на завода", допълни той. 

Сигналът е постъпил в 23:43 ч. снощи, граждани от Казанлък са сигнализирали за пламъци и дим в края на града в посока село Бузовград. При пристигането си пожарните екипи са установили, че пожарът е на територията на оръжейния завод. Пламнали са сухи треви и сметището към завода.

На място са екипи на ведомствената пожарна на предприятието, както и два екипа на РД ПБЗН. За гасенето на пожара са осигурени две водоноски от завод "Арсенал", допълни комисар Колев. Няма опасност за разпространение, мястото е отделено от инфраструктурата на предприятието, подчерта той.

"Пожарът е локализиран около 02:00 ч. снощи, но екипите са все още на място, за да сме сигурни, че докато не бъде изцяло потушен, пожарът ще остане в същите граници. Големият дим и частични пламъци се виждат от стари боклуци в сметището", каза още комисар Стоян Колев. 

По-рано днес от МВР съобщиха, че пожар е възникнал между казанлъшките села Розово и Кънчево в близост до "Арсенал" - Казанлък и допълниха, че сигнал за инцидент в завода няма.

Огънят е пламнал около 23:00 часа снощи, пламъците са погасени и няма пострадали. Комисар Стоян Колев уточни, че става дума за един и същ пожар.

"Имаме десетки съобщения за пожари в района, това се дължи на различната гледна точка на различни граждани, които са видели дим и пламъци в местността. Произшествието в целия район е само сметището в двора на завод "Арсенал", коментира той.

В двора на оръжейния завод "Арсенал" горят стърнища, сухи треви и храсти. Няма опасност за работещите в комплекса и за жителите на Казанлък, съобщи  кметът на града Галина Стоянова по БНР. По думите й "има притеснение за това, че зачестяват случаите на такива аварии. Има притеснение, но паника няма", поясни Стоянова.