Успешна е чернодробната трансплантация на 19-годишната Анита от Асеновград. Интервенцията беше извършена в началото на тази седмица в клиника в Истанбул, като неин донор стана майка й. Съдбата на момичето, което учи и само се грижи за 6-годишното си братче, докосна хиляди хора от страната. Само за два дни се събраха над 200 000 лева за животоспасяващата операция. Специално за NOVA Анита отправи първите си думи на благодарност след извършената трансплантация.

"След трансплантацията вече се чувствам значително по-добре, след първите няколко дни, които меко казано бяха тежки и трудни, за да се опишат. На практика майка ми даде част от черния си дроб, който до момента се възстановява на 100%. Благодаря за пореден път на хората от цялата България, че и извън нея за цялата подкрепа, любов и надежда, която ми дариха и която все още продължават да ми даряват. Бъдете винаги така добри и нека човечността никога не се губи от този свят", споделя Анита.

"Оттук нататък ще се възстановяваме стъпка по стъпка спрямо предписанията на лекарите и ще се надяваме всичко да протича все така добре и искам за пореден път да изкажа искрените си благодарности към всички хора до нас, които ни подкрепят и помагат", разказва приятелят на Анита Иван Димитров.
NOVA