/ ОД на МВР-Велико Търново
В хода на специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, проведена вчера на територията на ОД на МВР-Велико Търново са извършени проверки в имоти на територията на Районните управлениея-Павликени и Елена, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Велико Търново

От наследствен имот в Павликени, обитаван от семейство и синът им е открита външна оранжерия с 10 чувала и три саксии със засети в тях растения от рода на конопа, с общо тегло на листната маса 29 кг.

След мащабна акция: Иззеха голямо количество наркотици и 80 000 лв. (СНИМКИ/ВИДЕО)

В стая на къщата са намерени и иззети още близо 2 кг. от същите растения. В съседен имот полицейските служители намерили над 2 кг от растенията, за които е изяснено, че са били изхвърлени през прозорец на проверявания имот.

ОД на МВР-Велико Търново

70-годишния обитател е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. При претърсването в една от стаите  полицейските служители се натъкнали и на 11 ловни патрона, за които 66-годишната му съпруга е обяснила, че са останали от покойния й баща. Срещу нея е образувано бързо производство за незаконното съхранение на боеприпаси.

ОД на МВР-Велико Търново

При проверка на имот в село Чешма, полицейските служители са намерили полусуха листна маса, с тегло около 21 кг, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Тревата е иззета.