Задържани са девет души
Полицейската спецоперация е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура, от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Русе, като действията по противодействие разпространението на наркотици, са реализирани миналата седмица на територията на област Русе, Варна и Велико Търново, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Русе

В хода на извършените полицейски и процесуално-следствени действия са направени огледи, претърсвания и изземвания в 13 имота и 9 моторни превозни средства, а 9 души са задържани.

След акция във Варненско: Откриха нива с 5400 растения марихуана (СНИМКИ)

Документирано е, че лицата са се занимавали с транспорт на наркотични вещества от Варна към Русе, както и към други градове в страната. В рамките на операцията са били намерени и иззети 950 грама марихуана, 550 грама метамфетамин, 15 големи растения канабис с височина около 150 см, 33 броя малки растения канабис, множество мобилни телефони и компютри, използвани за комуникацията между лицата, както и близо 80 000 лева.

ОД на МВР-Русе

ОД на МВР-Русе

Три от лицата са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани с определение на съда - с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

ОД на МВР-Русе

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, под прякото наблюдение и ръководство от страна на прокуратурата, продължава изясняването и на съпричастността на други лица към въпросните незаконни деяния, свързани с наркотици.