/ МВР
Откриха нива с 5400 растения марихуана, съобщиха от полицията.

МВР

В хода на проведена на 28 и 29 септември, специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност, в землищата на селата Сава и Аспарухово в близост до язовир Цонево, униформените открили нива с площ около 2,5 дка.

Разкриха наркооранжерия в Русенско (СНИМКИ)

В нея, в редици и на еднакво отстояние едно от друго, били засадени близо 5400 растения от рода на конопа. За отглеждането им била изградена поливна система за капково напояване с пръскачки, захранвана от генератор за ток.

МВР

В хода на процесуалните действия са иззети също множество торове и препарати за растителна защита и др. вещи, съотносими към случая. За срок до 24 часа са задържани две лица, за които се установява евентуална съпричастност към отглеждането на растенията. Извършени са претърсвания на адрес във Варна.

МВР

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава и в момента под наблюдението Районна прокуратура-Варна.

МВР

В хода на операцията са проверени 15 и са профилактирани 33 лица от криминалния контингент.

МВР

Образувани са две бързи полицейски производства - за притежаване на наркотици и за управление на МПС след употреба на наркотици, за констатирани нарушения при управление на Моторно превозно средство са съставени 18 акта и 22 фиша.