Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира, че има сериозна опасност да бъдат увредени, прикрити и дори да изчезнат изключително важни доказателства, отнасящи се до катастрофата, предизвикана от участието на Георги Семерджиев.

Повдигнато е ново обвинение на Георги Семерджиев (ВИДЕО)

Причината е, че автомобилите-участници - джипът Audi SQ7 и таксиметровият автомобил, са оставени на открито на улицата пред СДВР, като до мястото всеки има свободен достъп.
 

катастрофа коли Семерджиев
ЕЦТП

Това позволява лесна външна намеса - човешка или на природата, и компрометиране на изключително важни доказателства, което може драстично да изкриви делото.

Докараха Георги Семерджиев в съда (СНИМКИ)

Междувременно в социалните мрежи също се появиха снимки на катастрофирало такси, за което потребителите твърдят, че е именно онова, ударено от Георги Семерджиев във фаталната нощ.
 

катастрофа коли Семерджиев
ЕЦТП

"Няма ли къде да бъдат прибрани и съхранени автомобилите, за да се гарантира обективно разследване? Какво би спряло някой да демонтира различни части от автомобилите, като например: бордовия компютър на аудито, от който би могло да се установи неговата скорост в момента на удара с която Семерджиев е причинил катастрофата, при която загинаха две млади жени? С какво този начин на съхранение на веществените доказателства помага на разследването, особено на автотехническата експертиза, без която обстоятелствата няма как да бъдат напълно изяснени?", питат от Европейският център за транспортни политики.

катастрофа коли Семерджиев
ЕЦТП

МВР показа кадри от задържането на издирвания за тежката катастрофа Георги Семерджиев

Те също така задават въпрос дали е правена до момента експертиза на двата автомобила? "Кой ще носи отговорност, ако автотехническата експертиза остане непълна?", допълват от центъра.