Правителството следи много внимателно цените на храните. Тези хранителни продукти, за които се говори, че може да ги няма - ги има. Не се поддавайте на паника и на Фейсбук, няма да свършат тези продукти. Това призова премиерът Кирил Петков след огромните опашки, които се извиха в цялата страна в събота заради олио „на промоция“. Имаше сблъсъци, конфликти, а възрастен мъж дори почина.

Битката за олио: Огромни опашки в страната, властта призова – без паника, има достатъчно (ОБЗОР)

Той бе категоричен, че на пазара съществува спекула и, че цените трябва да се качват на база на инфлацията - с няколко процента, а не в пъти. "Знаем, че цените се покачват, но те трябва да се качват на базата на инфлация, която е под 10%, а не с пъти", допълни той. Петков призова да не се дава възможност на спекуланти да "ловят риба в мътна вода".

Данчев: Направихме проверка на цените, 5-6 лв. за бутилка олио е необоснована

По думите на Кирил Петков вицепемиерът Нинова в момента следи отблизо всички цени на храните. "Всички заедно трябва да знаем, че имаме работещо правителство, а ФБ и паниките не трябва да са ежедневие, за да нямаме инциденти като този с олиото в събота", призова министър-председателят.