Футболен фен на "Левски" е намушкан, а други деветима българи са задържани при сблъсъци с полицията в Скопие преди мача между „сините“ и „Шкупи“.

Около 19.30 часа група български фенове са нападнати. На кадри, разпространени от местна телевизия, се вижда как жители на квартал "Чеир" хвърлят кофи за боклук по българските привърженици и удрят техни автомобили.

Полицията в Скопие задържа деветима български фенове на „Левски“

Съобщава се също така за намушкан левскар. Той е откаран в болница със сериозни наранявания, но сега е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

От българското външно министерство потвърдиха за инцидента. „Следим ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските привърженици“, заявиха от МВнР.

Консулът на България в Скопие вече е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му.

Малко преди започването на мача имаше и сблъсъци между поддръжниците на "Левски" и македонската полиция. Деветимата левскари са задържани.

Местната полиция е в пълна мобилизация, след като УЕФА определи двубоя като високорисков заради политическото напрежение между България и Северна Македония.

Първото полувреме завърши с преднина на Левски. Резултатът беше открит от Уелтън в 30-та минута. 
БГНЕС