/ iStock/Getty Images
Осем души са били арестувани, а други двама се издирват във връзка с убийството на 19-годишен футболен фен в Солун, съобщава гръцката телевизия "Скай".

Арестите са извършени в неделя, след като е било установено участието на десет души в нападението срещу младежа.

По случая вече беше задържан мъж на 23 години, който днес ще се яви пред следовател.

Според информация от полицията в нападението срещу футболния фен са участвали между 11 и 13 души.

Арестуваните са на възраст между 19 и 23 години, като двама от тях са албанци.

Аликис Камбанос почина на 31 януари след нанесен побой. Двама негови приятели също пострадаха.

Ще бъде предприета процедура по екстрадицията на две от заподозрените за нападението лица, които са избягали в Албания, съобщава Асошиейтед прес, позовавайки се на заместник-министъра за защита на гражданите Лефтерис Иконому.

Агенцията отбелязва, че първото задържано по случая лице, което днес ще се изправи пред следовател, се смята за лидер на групата, осъществила нападението. Срещу него са повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

Жертвата е фен на футболния клуб Арис, а нападателите са привърженици на съперника ПАОК.

През миналата седмица полицията направи проверки в много футболни клубове в Солун и Атина. Конфискувани бяха оръжия. Според полицията това са местата, където се организират атаки срещу фенове на други отбори и често са места за продажба на наркотици.

Убийството в Солун, където съперничеството между Акис и ПАОК е голямо, шокира страната и беше осъдено от политическите лидери.

Полицията твърди, че цел на нападателите са били други фенове на Арис, които често посещавали ресторант в района, но Камбанос и приятелите му случайно попаднали на пътя на заподозрените нападатели. След като ги попитали кой е любимият им отбор, младежите били нападнати, съобщава АП.

Днес следобед премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис свиква заседание, на което ще се обсъжда случая и насилието сред спортните фенове, съобщава агенция АНА-МПА.
БТА