/ iStock/Getty Images
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десет лица за участие в група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана и региона, съобщиха от държавното обвинение.

Участниците в групата бяха задържани на 30 май. По време на акцията бяха претърсени десетки адреси и автомобили и извършени множество лични обиски.

15 души са задържани за рекет на земеделски производители и търговия с наркотици в Монтана

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била ръководена от Мартин Антов и е действала в региона от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност - най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици.

Намерени и иззети са различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на Антов са открити мачете и брадва, а в колата му - метална палка.
Арести след акция на ГДБОП в Монтана

Дейността на участниците в групата е документирана и със СРС, допълват от прокуратурата. И посочват, че десетимата участници в групата са задържани за срок до 72 часа.

На 1 юни Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания всеки от задържаните да остане за постоянно в ареста.
БТА