/ Дарик - Враца
В групата е Мартин Антов - водачът на „Килърите 2”
"Задържани са 15 души в Монтана и в София за участие в организирана престъпна група за рекет, палежи и разпространение на наркотици", съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев.

Арести след акция на ГДБОП в Монтана

Той пристигна в Монтана малко преди 10:00 ч. днес, за да проследи акцията на ГДБОП, под ръководството на специализирана прокуратура. В изявление малко преди обяд Гешев уточни, че разследващите работят в две направления - рекет на земеделски производители и търговия с наркотици.

Претърсени са 25 места и са иззети наркотични вещества, парични суми, хладно оръжие и други доказателства. До ден ще стане ясно кои и колко от задържаните ще бъдат привлечени под наказателна отговорност.

Мащабна акция на ГДБОП и жандармерията в Монтана

Акцията в Монтана е в резултат на едногодишна разработка на  ГДБОП. В операцията е ангажирана и цялата дирекция на МВР в областта. Разследването се наблюдава от екип от прокурори, които ще преценят какви мерки за неотклонение да бъдат приложени в рамките на следващите 24 часа.

На въпрос дали сред задържаните е Мартин Антов, който през 2013 г. бе арестуван като водач на „Килърите 2”, зам. главният прокурор потвърди, че има лице с това име. Неговото задържане е станало в столицата.

Гешев уточни, че не е тайна, че Антов е на ръководна позиция в престъпната група, стои зад определена охранителна фирма, която най-образно казано тормози земеделски производители. Притежава определен тип бизнес, които се развива от подставени лица с прякори в Монтана.

Хубавото време за престъпността свършва. Това трябва да го разберат и да не мислят, че понеже са от определена политическа сила и определени позиции, защото в местния град ги е страх от тях по определени причини, защото знаят какво ще се случи, ако свидетелстват за тяхната дейност. Това не означава, че те ще бъдат защитени“, заяви Гешев.