/ iStock/Getty Images
Почти 3 тона контрабанден тютюн са открити и иззети в хода на специализирана полицейска акция, проведена от служители на Районно управление-Труд и икономическа полиция-Пловдив, съобщиха от ОД на МВР.

Иззеха 800 кг контрабанден тютюн и 300 литра алкохол в Пловдивско

При извършена проверка на стопанско хале в село Калековец, служителите на реда разкрили незаконна фабрика за рязане на тютюн. Обособеното помещение като хале било добре прикрито, а върху прозорците му били поставени ламаринени и дървени плоскости.

В обекта са открити 3 машини за рязане на тютюн и една за неговото сушене. В халето бил складиран над 1,6 тона нарязан тютюн. Иззети са още 38 денка с ненарязан тютюн, както и няколко кантара.

Разбиха нелегална фабрика за цигари (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пред входната врата на цеха бил паркиран бус, чието товарно отделение също било пълно с ненарязан тютюн. В хода на проверката, са задържани няколко лица.

На двама от тях - 40-годишни мъже от Пловдив и Пазарджик, вече са повдигнати обвинения. Справка в масивите на МВР сочи, че и двамата имат регистрации по заявителски материали за извършени престъпления в миналото.