Слави Трифонов при Цацаров с папка с нарушения на референдума
Слави Трифонов при Цацаров с папка с нарушения на референдума / снимка: БГНЕС

Слави Трифонов занесе на главния прокурор сигнали за нарушения на референдума.

ВАС оставил без разглеждане жалба на Трифонов срещу резултата от референдума

Трифонов обясни след разговора си със Сотир Цацаров, че двамата били на сходно мнение по редица теми. Кои са те, Цацаров щял да обяви до дни, бяха думите на водещия.

ЦИК: Резултатите от националния референдум не са задължителни

Трифонов е на мнение, че парламентът трябва да гласува резултатите от референдума. За това имало време, а партиите нямали желание.

Какво е мажоритарен вот и какви са различните варианти за него?

Парламентът е задължен да се съобрази с волята на суверена, категоричен е шоуменът.

Слави Трифонов заяви, че капанът за референдума, заложен от ЦИК и политическата класа, бил заложен предварително. И това станало с нераздадените 350 000 плика за гласуване.

Всички партии са длъжни да приемат морално резултатите от референдума, смята още Трифонов. Начинът, по който НС гласува субсидиите си той определи като "отвратително" и риторично попита "Какво да направя, да се запаля ли?".

Партийни представители се срещнаха с хората на Слави Трифонов, за да обсъдят референдума

Реакциите на коментаторите срещу мажоритарния вот за депутати, според Трифонов са закъснели с поне година. Според него това били хора, които работят към политическите партии.

Хаосът у нас е резултат от политическата класа. Хората ясно казаха, че тази система не им харесва. А когато се промени системата ще се промени и класата. Ще дойдат по-стойностни хора, прогнозира Трифонов.

Източник: БТА