Делото срещу бившия началник на Агенция „Митници“ Петя Банкова се отложи. Съдът реши да отложи заседанието си заради представен болничен лист от страна на защитника на Петя Банкова, в който е посочено продължаващо лечение за срок 16-17 април. Преди дни делото беше отложено поради същата причина.

Адв. Аделина Натина, защитник на Петя Банкова, за втори път става причина за отлагане на делото и с оглед на естеството на настоящото производство, което предполага процесуална бързина, следва да бъде изпратено писмо за определяне на резервен защитник, който да защитава Банкова за следващото съдебно заседание и по този начин да се предотврати последващо отлагане, каза докладчикът по делото.

Съдът определи незабавно да се изпрати писмо до Софийската адвокатска колегия за определяне на служебен защитник за Петя Банкова и насрочи делото за 18 април. 

Георги Димитров

Казусът „Митници“: Болен адвокат отложи решението дали Петя Банкова остава в ареста

Бизнесменът Стефан Димитров, който заедно с Банкова е подсъдим, се яви лично и с адвокатите си Ивайло Найденов и Марио Найденов.

Банкова и Димитров, както и защитата на Димитров поискаха отлагане на делото.

На 4 април Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, каза тогава пред медиите адвокатът ѝ Аделина Натина. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.

Откараха в болница задържания за контрабанда Стефан Димитров

Преди дни задържаният за контрабанда Стефан Димитров бе откаран в Окръжна болница „Света Анна“ от следствения арест тъй като е получил оплаквания за проблеми в крайниците, главоболие и световъртеж. Направени са му кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава, след които е преценено, че няма нужда да бъде хоспитализиран.

Стефан Димитров и бившият ръководител на „Митниците“ Петя Банкова обжалваха ареста си миналия четвъртък. Тогава заседанието пропадна, защото адвокатката на Банкова не се яви в съда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Фокус