Скандалите в следствието ще задействат предпазна клауза
Скандалите в следствието ще задействат предпазна клауза / netinfo

Трябва да бъде задействана предпазната клауза по глава „Правосъдие и вътрешен ред” за да бъдат предпазени българите от правителство. Това каза в Пловдив независимият депутат Елеонора Николова.

Причина за тази крайна мярка е грандиозният скандал, благодарение на който има опасност да бъде изгубена българската държавност, допълни парламентаристката, визирайки заплахите за физическа саморазправа към шефа на националното следствие, убийството на ключов свидетел, както и данните, че водеща следователка е дава указания на съучениците на Румен Овчаров, какво да говорят по следствените дела.

Тези скандали ще бъдат отразени в мониторинговия доклад за България през 2007 година и неминуемо ще доведе до задействане на предпазната клауза, смята и депутатът Мария Капон.

Последиците от налагането на предпазна клауза по глава „Правосъдие и вътрешен ред” ще бъдат много тежки, защото ще доведат до непризнаване в Европа на решения българските съдилища, а това ще предизвика отлив на инвеститори, коментира Елеонора Николова.

Други новини от Пловдив