Синята коалиция внесe документи за регистрация за евровота
Синята коалиция внесe документи за регистрация за евровота / снимкa: DarikNews, Надя Коцева
Лидерите на Синята коалиция внесоха документите в ЦИКЕП за евроизборите
19437
Лидерите на Синята коалиция внесоха документите в ЦИКЕП за евроизборите
  • Лидерите на Синята коалиция внесоха документите в ЦИКЕП за евроизборите

Лидерите на Синята коалиция внесоха в Централната избирателна комисия за Европейски парламент документите за регистрацията й за евроизборите. Заради казуса със съдебната регистрация на новото ръководство на СДС абревиатурата на синята партия не е включена в изброяването на политическите сили, които участват в обединението, но изцяло стои зад нея, стана ясно след внасянето на синята подписка за участие на евровота.

На излизане от ЦИКЕП лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов обявиха, че вече няма да коментират въпроса със съдебната регистрация на новото синьо ръководство. 

„На бюлетината ще пише Синя коалиция. Трима евродепутати - това пише в регистрацията на Синята коалиция", каза още Димитров.

Синята коалиция внесe документи за регистрация за евровота
netinfo

„Ние политически преодоляваме създадените съдебни затруднения, намираме начина да отговорим дори при създадената обстановка. С г-н Мартин Димитров сме съпредседатели на Синята коалиция и по този начин съвършено ясно трябва да бъде на всеки, че Демократи за силна България, Съюзът на демократичните сили, водач на тази листа, която ще регистрираме след няколко дни е Надежда Михайлова. „Обединените земеделци", Българска социалдемократическа партия, Радикалдемократическа партия, по същество е политическата опора на тази Синя коалиция", обясни Иван Костов.

Мартин Димитров каза, че ако ЦИКЕП регистрира СДС с подписката на предишния председател Пламен Юруков решението й ще бъде атакувано пред ВАС. Димитров смята, че съдът ще откаже регистрация на тези по думите му фалшиви документи.