Заключена, без достъп до храна и до тоалетна - така жена твърди пред NOVA, че открива майка си, три дни след като я настанява в Дом за възрастни хора в София.

Решила да я посети изненадващо, а в дома освен охраната, не открила никого от персонала. Собственикът на социалното заведение отхвърли обвиненията и посочи своя версия за случилото се.

Емилияна Стойнева настанила майка си на 5 март. На 8 март решила да я поздрави лично за празника и я посетила. Заварила само един пазач, който просел цигари пред социалното заведение. Без други служители.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, каза Емилияна Стойнева като допълни, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ дори не е била преобличана.

Собственикът на Дома за възрастни хора Димитър Алексиев подчерта, че възрастната жена е в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Алексиев твърди, че това била моментна мярка с цел сигурността на пациентката.
nova.bg