Шуменската маман Сара пак обжалва една от многото си присъди
Шуменската маман Сара пак обжалва една от многото си присъди / netinfo

Шуменският окръжен съд гледа днес делото, в което известната “маманСара Сандова обжалва една от многото си присъди. За Дарик прокурорът по делото Маргарита Георгиева уточни, че Сандова обжалва глобата от 2 500 лв., която й бе наложена с решение на съда от 9 юли тази година.

Сара Сандова има две присъди. Едната, която е от 4 години затвор, бе издадена през месец февруари. Тогава тя бе призната за виновна в склоняване към проституция, предоставяне на дома си за блудствени действия и склоняване към лъжесвидетелстване. Сандова бе осъдена да заплати и 5 000 лева глоба, както и разноските по делото от 460 лева. През месец юли Сара получи присъда от 11 месеца затвор по същото обвинение, но за друг случай.

В хода на процесите стана ясно, че организираният от Сандова публичен дом е функционирал близо 10 години. Бордеят се помещавал в гарсониерата на Сара на бул. “Славянски” № 5 в Шумен. От услугите на момичетата в публичния дом са се възползвали най-вече ученици, които ходили там в голямото междучасие, както и войници в отпуск.

Сара Сандова бе арестувана по сигнал на живеещите в блока нейни съседи. По време на ареста освен Сандова, били хванати и някои от клиентите на публичния дом, както и жрици на любовта, които са работили в бордея.

46-годишната Сара Сандова е бивш преподавател по руски език в Шуменския университет. Тя е майка на четири деца.