През нощта ще бъде ясно. В събота отново ще бъде слънчево, но в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури между 31° и 36°, в София около 32°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за септември и през деня ще продължи да се понижава, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
 
Над планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна и Централна България с купеста облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от югозапад и ще започне да се усилва. Топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 25°, на 2000 метра – около 19°.
 
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Заради очакваните високи температури през уикенда синоптиците предупреждават, че има риск от възникване на нови пожари у нас. Най-застрашени ще бъдат части от Северна и Югоизточна България, посочва NOVA.
 
В неделя следобед на места е възможно да превали. А в началото на новата седмица се очаква захлаждане.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН