/ БГНЕС
"Исканията ни ще бъдат изпълнени. Удължават се сроковете на ТЕЛК решенията", съобщи Вера Иванова - председател на Инициативния комитет на „Системата ни убива”, след среща с министъра на здравеопазването.

Майките от „Системата ни убива" искат удължаване на срока за експертни решения на ТЕЛК (ВИДЕО)

"Министерството прояви разум, осъзна наистина какъв и къде е проблемът в снабдяването с документи за комисия ТЕЛК, проблемът не е в самия ТЕЛК - огромният проблем, който в момента застрашава живота на хора с хронични заболявания, онкоболни, хора в тежко състояние, е да обикалят клиники, лаборатории, рентгени и болници, за да се снабдят с тези документни", заяви Иванова.

Майките на деца с увреждания разговарят с Ананиев (СНИМКИ)

По думите ѝ, сроковете на ТЕЛК-овете ще бъдат удължени. „Веднага взеха мерки, още другата седмица да бъде готово решение - наредба ли ще е, заповед ли - в момента решават точно какъв ще е начинът да се удължат срокове.

Искаме да успокоим хората, които чакат отговор, да си запазят здравето, да не ходят да правят необходимите неща за ТЕЛК-а, че всичко ще бъде наред”, заяви тя. Срокът, по думите ѝ, ще бъде удължен минимум с 2 месеца след изтичане на опасността от COVID-19.
БГНЕС