/ БГНЕС
Пътната обстановка тази сутрин е усложнена заради ниска видимост. На места в низините и котловините има мъгли. Според прогнозата с напредването на деня те ще се разсеят, но ще остане предимно облачно.

В дни с опасно мръсен въздух: Без занятия извън училище
 
След обяд от запад облачността ще започне да намалява. В Източна България ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°, покрай Дунав по-ниски – около 0°, в София около 4°. Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Над планините също ще има значителна облачност, но ще е почти без валежи.

Завишени стойности на фини прахови частици в 4 квартала в София
 
От Пътната полиция предупреждават през целия месец шофьорите да бъдат изключително внимателни, когато пътуват. Съветите са да се спазва дистанция, както и шофиране със скорост, която ще позволи адекватна реакция при рискова ситуация.

Ограничават движението на камиони в петък и в събота
 
Пешеходците също да се движат внимателно, да пресичат само на определените за това места и то, след като се огледат. В никакъв случай да не правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто, посочват още от полицията.