Димитър Стоянов
Димитър Стоянов / Булфото
„Истината би трябвало да е оръжието на журналистите, а след инцидента в София със служителя на НАП и Димитър Стоянов, вместо истина, има недопустима спекулация и изкривяване на фактите. Това се вижда ясно от пълния запис, който беше разпространен в медиите.“

Това заяви шефът на НАП Румен Спецов, който продължава да защитава служителя на агенцията. По думите му той е станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана на улицата от страна на журналиста Димитър Стоянов.

Кадри показват как журналистът Димитър Стоянов вади оръжие пред служител на НАП

„Не се интересувам кой и защо изкривява фактите, но няма да позволя НАП да бъде въвличана в чужди сценарии за „изчистване“ на нечий имидж. В Агенцията работят честни и достойни хора, които заслужават уважение за работата и усилията, които полагат ежедневно в интерес на обществото. Истинските журналисти не подменят истината, за да я направят удобна за лични или чужди интереси. Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба и не нападат хора. Оръжието на журналиста е истината. Това е и моето оръжие", заявява още Спецов.

Журналистът Димитър Стоянов е с две повдигнати обвинения (ВИДЕО)

И добавя: "От нашата работа зависят приходите в държавния бюджет, а без приходи, няма държава. НАП и служителите ѝ не бива и няма да бъдат инструмент за ничие влияние и натиск. Обществото и нашите служители могат да бъдат спокойни, че всеки ден, в който съм изпълнителен директор на НАП, ще защитавам тях и интересите на държавата“, категоричен е Румен Спецов.

Калин Стоянов: Имам сестра, но тя е разведена от 2009 г.                                                                                              

Разследващият журналист Димитър Стоянов бе арестуван, но по-късно бе освободен срещу гаранция от 5 хил. лева.

Случката между него и служителят на НАП се разиграва в късния следобед на 22 април в столичния квартал "Хаджи Димитър".

На пълният запис от охранителна камера се вижда как между Стоянов и служителя на приходната агенция възниква конфликт, който прераства и във физическа разпра. В нея се намесва и съпругата на журналиста. В един момент той се обръща и вади пистолета от задния си джоб, който насочва към данъчния.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня