Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов
Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов / БГНЕС
Директорът на ГДБОП се надява съвсем скоро да има задържани за отвличането на 25-годишния Адриан Златков.

Бащата на Адриан Златков с подробности за отвличането

Пред БНР главен комисар Ивайло Спиридонов обясни, че екипът в МВР, който работи по случая е от най-добрите служители от абсолютно всички оперативни структури. "Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай, от това, което знам, че колегите са достигнали. Надявам се в най-кратки срокове да имаме и задържани", каза Спиридонов.
 
Министърът: Държавата е силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан

Шефът на ГДБОП обясни, че днес престъпността е различна от начина, по който е била структурирана преди 7-8 години.
 
"Сегашните престъпни групировки са се специализирали в определена дейност, вече няма силови групировки. Съществуват групи в почти всеки един регион, които тормозят местното население, и това е една от основните ни задачи - да елиминираме тези групи", каза Спиридонов.

В същото време главният секретар на МВР Младен Маринов призна пред бТВ, че бащата на отвлечения Адриан Златков се е дистанцирал от полицията и работел по свой план.
"Това е негов избор, тъй като касае живота на детето му. Ние няма как да го задължим той да го постави в риск, защото за всяка наша намеса без негово желание ще бъдем обвинявани, тъй като там все пак има заложник", отбеляза Маринов.

Живот след отвличане: Адриан Златков още е в шок (ВИДЕО)

"Важно е по случая да не изтича актуална информация и тези, които са извършили престъплението, да не се ориентират по нашите изказвания докъде сме стигнали. Екипът е свършил много работа, но това трябва да бъде облечено и с процесуална форма, за да бъде ползвано като доказателство", подчерта той.

По думите му всичко, което от полицията са могли да съберат като доказателства, е направено. Според главния секретар на МВР се работи и по версията за група, която е действала само за да отмъсти или за да сплаши Тони Златков, и по версията за нова група, която би извършила и следващо похищение.