Служебният вътрешен министър обяви, че ръководителите на службите в страната масово са излезли в неплатен отпуск, след новината, че има служебно правителство
Директорът на ДАНС Димитър Георгиев е излязъл в неплатен отпуск от началото на месеца. Това съобщиха от агенцията, след запитване на NOVA по повод думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

По-рано през деня, в интервю той обяви, че ръководителите на службите в страната масово са излезли в неплатен отпуск, след новината, че има служебно правителство.

Христо Терзийски: Служебното правителство грубо нарушава Закона за МВР

По повод тиражирани твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заяви, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск.

"Началникът на НСО бе в принудителен триседмичен отпуск през март 2021 г. поради заболяване с COVID-19. Към днешна дата ръководството на НСО изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав", казват още от ведомството.

По-късно от пресслужбата на Министерския съвет дадоха информация по темата.

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително. Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително, уточниха от там.

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително, допълват от пресцентъра на МС.