/ БГНЕС
Окръжната прокуратура в Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него на 6 октомври миналата година в Русе две престъпления - изнасилване на 30-годишната Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай, и убийството ѝ, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Това съобщиха от прокуратурата.

Северин Красимиров призна за убийството на Виктория, съжалявал (ВИДЕО)
 
21-годишният Красимиров беше настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година.

Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна комплексна съдебно-медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия.

Заключението й сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Северин Красимиров
БГНЕС

Изпращат в психиатрично отделение Северин Красимиров
 
От прокуратурата информират, че той е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност - импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Красимиров бил без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия, както и да разбира смисъла на наложеното наказание.

Очакванията на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев са в рамките на около два месеца досъдебното производство по делото да приключи и прокуратурата да изготви своя окончателен акт. Предстои да бъде прието още едно експертно заключение. В Окръжната прокуратура в Русе през тази седмица били получени документите от прокуратурата в Германия, изготвени при задържането на Северин Красимиров там. Ще бъде назначена допълнителна съдебно-медицинска експертиза. Причината е, че при задържането на Красимиров в Германия, извършено около десетина дни преди да бъде върнат в България, той е освидетелстван от германски съдебни лекари, които са констатирали някои наранявания по тялото му. Те вече не били налице при завръщането му в България.
 
"Искаме да преценим дали имат някакво отношение към престъплението", каза Георгиев.
 
Окръжният прокурор заяви още, че няма доказателства, които да сочат някаква връзка между извършеното престъпление и професионалната дейност на Виктория Маринова, която беше административен директор на телевизия и водеща на предаване.

Трябва ли да има съкратено следствие за жестоките убийства?
 
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания.

Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Северин Красимиров
БГНЕС

БТА