Само за ден мъж си купи кола, катастрофира и загина на пътя
Само за ден мъж си купи кола, катастрофира и загина на пътя / DarikNews.bg, Йоана Миланова

28-годишен мъж загина трагично на пътя в района на лясковското село Мерданя тази сутрин с новозакупения си автомобил. По информация на Областната дирекция на МВР водачът е бил неправоспособен. Сигналът за катастрофата е бил подаден около 9.30 ч. в оперативния център.

Рано сутринта в злополучния ден младият мъж отишъл в Мерданя и взел леката кола, която ден преди това спазарил от предишния и собственик. Мъжът потеглил към Злататарица като бързал за работа. По непотвърдена информация, едва изминал и два километра, водачът предприел изпреварване като натиснал газта и вдигнал 150 км/ч.

На остър завой обаче изтървал управлението на автомобила, който се преобърнал в канавката, а след това последвал и страничен удар в дърво. Шофьорът загинал на място.

"Автомобилът се усукал около дървото и водачът реално се оказал смачкан между него и колата", обясни главен инспектор Станко Лазов от търновската пожарна. Той информира, че на място са били изпратени два пожарни екипа, за да режат ламарините на смачкания до неузнаваемост автомобил и да измъкнат тялото на шофьора.

При огледа на местопроизшествието било установено, че липсва спирачен път, а високата скорост и опасният участък са станали причина за произшествието. На място продължават да са екипи на полицията, които извършват оглед и експертизи.

Други новини от Велико Търново