/ БГНЕС
Ръководството на МВР и синдикатите в системата са обсъдили ефективното взаимодействие помежду си и съществуващите проблеми, съобщава пресцентърът на ведомството.

Това е станало на среща на служебния вътрешен министър Пламен Узунов с представители на седемте синдиката - Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националния синдикат на гражданската администрация в МВР, Сдружение "Синдикат на служителите в МВР", Сдружение синдикален алианс "Сигурност", Сдружение "Национален синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец", Националния полицейски синдикат и Национален синдикат "Полиция" - Хасково.

Узунов е представил екипа си и е уверил, че ще работи за утвърждаване на авторитета, честта и достойнството на служителите, както и изцяло в услуга на гражданите при спазване върховенството на закона.

Съществуващите проблеми са много и сложни за решаване, но няма да пожалим сили да направим необходимото и да начертаем правилната посока, в която да се развива МВР, е уверил министърът, цитиран от пресцентъра.

В рамките на срещата е била обсъдена и административната реформа, която влиза в сила от 1 февруари т.г., а ръководството на МВР е запознало синдикатите с предприетите незабавни действия и предложените решения. Било е подчертано също желанието за ефективно взаимодействие и съвместна работа в интерес на служителите.