/ БГНЕС, архив
Служебният премиер Огнян Герджиков и министрите от кабинета му бяха на среща с президента Румен Радев на "Дондуков"2. Днес се състоя последното заседание на кабинета Герджиков, утре парламентът ще гласува новото правителство с премиер Бойко Борисов.

Последно заседание на служебния кабинет, Герджиков се чувствал празнично

"Работихте за каузата България и затова постигнахте тези резултати, които несъмнено ще бъдат оценени високо", е казал Радев по време на срещата си в Гербовата зала с премиера и министрите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
"Основните приоритети, с които започнахте своя кратък мандат, са изпълнени по най-добрия начин", е посочил Радев. Според него служебният кабинет е доказал, че е възможно в България да се произвеждат честни избори, в които изборните манипулации и купуването на гласове да бъдат сведени до минимум.

Президентът е получил от министър-председателя отчета за работата на служебния кабинет. "Това, което се съдържа в папките, доказва, че сте направили добрия избор", е заявил проф. Огнян Герджиков.

Попитан дали е доволен от състава на бъдещото правителство Герджиков коментира, че имената, които е чул, са му харесали, но още няма поглед върху целия кабинет.
 
В отговор на въпрос служебният премиер изрази съжаление, че Ради Найденов няма да е министър на външните работи и допълни, че той е изключителен професионалист и би бил чудесен за поста, и пожела, който и да е на неговото място, да бъде толкова добър.

В новия кабинет ще има отделен министър за българското председателство на ЕС
 
"Наваксано е изоставането по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС", е припомнил той и е изразил надеждата си, че философията на приемственост ще бележи предаването на изпълнителната власт към следващото правителство.
 
"Сигурен съм, че предложенията на служебното правителство ще бъдат приети от вашите наследници, защото това е пътят за развитие на България", е допълнил държавният глава.
 
Президентът е благодарил на премиера проф. Огнян Герджиков и на служебните министри за проявената отговорност и отдаденост и им е пожелал да работят с мисъл за България и в следващите етапи от професионално си развитие.
БТА