/ БГНЕС
В началото на последното заседание на служебния кабинет премиерът Огнян Герджиков каза, че не знае защо се чувства много празнично.
 
"Силно се надявам и вие така да се чувствате, виждам, че сте усмихнати", обърна се към министрите премиерът.
 
Той посочи, че последното заседание няма да е прекомерно пространно и "кабинетът ще успее до утре да приключи работа".

Последно правителствено заседание на служебния кабинет

Служебното правителство трябва да разгледа проект на постановление за допълнение на тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията. Предложението е на премиера Огнян Герджиков. На заседанието ще бъде разгледан и проект на решение за одобряване присъединяването на България към междуправителствената платформа за биологично разнообразие и екосистемни услуги.
 

БГНЕС


Според дневния ред на заседанието министрите ще се занимаят и с доклад за приемане на информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2017 г.

Служебният кабинет на прощален коктейл с президента

Кабинетът ще одобри допълнителни трансфери за закупуване на учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училищата за 2017 г.

Министрите ще приемат и проект на постановление за откриване на филиал в структурата на русенския университет "Ангел Кънчев"-Видин по предложение на образователния си колега.
 

БГНЕС


Друга точка от дневния ред на последното заседание на служебния кабинет е проект на решение за предложение до Народното събрание за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията.

Герджиков: Нека историята отсъди успешен ли е бил мандатът на кабинета
БТА