Успехите на правителството са повече от неуспехите. Това заяви в парламентарната зала депутатът от групата "БДЦ - Народен съюз" Росен Петров при дебатите по оставката на правителството на Бойко Борисов.

Правителството постигна спокойствие в страната, финансова и банкова стабилност, имаше нормален диалог с бизнеса и синдикатите, осъществи се пенсионната реформа с дългосрочна перспектива, икономиката има ръст, изреди позитивите Петров. По думите му за първи път от години насам армията е получила пари за ново въоръжение, осъществена била и съдебна реформа.

Депутатите гласуваха оставката на правителството (СНИМКИ)

Смущаващо според Петров обаче е, че на всеки две години се сменят правителства. За последните пет години се смениха 6 правителства, каза той. Това според него ясно показва, че сегашната политическа система възпроизвежда нестабилност и трябва да има промени.

Росен Петров изрази надежда, че страната няма да влезе в режим на избори до дупка. Нашата икономика не е нито италианската, нито испанската и няма да го понесе, каза той.

Пред лицето на опасности отвън обществото ни отново е разделено, каза Петров. Ако не преодолеем това, ако поне основните политически сили не осигурят приемственост, не ни чака нищо добро, каза още депутатът.