Рокери и футболни фенове пазят Катуница
Рокери и футболни фенове пазят Катуница / снимка: DarikNews.bg, архив
Рокери и футболни фенове пазят Катуница
66932
Рокери и футболни фенове пазят Катуница
  • Рокери и футболни фенове пазят Катуница

В Катуница цари истинска неприязън към Кирил Рашков. Отново препоръчвам на семейството му и на самия Рашков да не се завръщат в Катуница. Това заяви в интервю за Дарик кметът на селото Красимир Юруков. Очаква се ромският лидер да бъде освободен от затвора в средата на октомври. „Той заявява открито готовността си да живее отново тук, но не трябва да прави това от морална гледна точка", категоричен е кметът. Хората няма да допуснат Рашкови да се върнат в Катуница, сигурен е Юруков. Той уточни, че на територията на селото фамилията притежава 6-7 имота. Никой от семейството обаче не живее в момента тук, а с останалите членове на фамилията хората нямат проблеми.

Полицията има готовност да реагира при ескалиране на напрежението. Вече сме имали разговори с началниците на полицейските управления в Садово и Асеновград, потвърди още в интервю за Дарик Красимир Юруков. Въпреки царящата непримиримост, той призова хората от Катуница да бъдат максимално толерантни и да спазват обществения ред.

Красимир Юруков благодари на Мото клуб „Велика България", на всички рокери и на феновете на двата големи футболни клуба в Пловдив, които застават твърдо зад исканията на жителите на Катуница и отново обещават своята подкрепа, ако се наложи.

„Всякакви местни феодали, които са превзели градове и села, и особено тези от ромски произход, трябва да са наясно, че ние няма да им позволим да подтискат други хора", категоричен е председателят на Мото клуб „Велика България" Маринов Маринов. Ако напрежението ескалира отново и охранителните органи имат само присъствено действие, ние ще се намесим категорично в защита на населението, въпреки че никой няма нужда от етническо напрежение, уточни още той в интервю за Дарик. Каузата ни не е свързана само с Катуница, в България има много огнища като това, които тлеят и не се знае кога ще избухнат. Хората ни приемат като техни приятели и закрилници и ще останем такива, заявяват позицията си рокерите.

Други новини от Пловдив