Родителските права на майката на Мустафа не са отнети, дори не е предприета такава мярка. Трябва да има официален доклад за нейните възможности, за да се предприеме подобна стъпка. Това Надя Танева, директор "Социално подпомагане"-Пловдив.

Майката обаче не се е появявала, дори не се е обаждала, за да разбере как е детето й. "По никакъв начин не е проявила интерес към детето. Ако дойде в понеделник, както заяви, ще я допуснем, но само със социален работник", обясни Танева пред NOVA.

Майката на Мустафа: Ще ида при него в понеделник, защото сега нямам пари

Мустафа ще остане за лечение в болницата до края на годината. Здравословното му състояние е стабилно, съобщиха лекарите. Има екип от социален работник, специален педагог и психолог, който ще влиза при детето. Своеволни посещения при детето не са добри, тъй като емоционалното му състояние е доста лабилно, категорична е Танева.

Родителските права на майката на Мустафа не са отнети но тя няма интерес (ВИДЕО)
netinfo

"След края на годината ще предприемем мярка на закрила, която не мога да кажа категорично каква е. Трябва да видим какви са възможностите на роднините, следващата мярка е приемно семейство. На територията на Кърджали има три семейства, които са готови да приемат детето като приемно семейство. Желаещи може да има много, но въпросът е колко са обучени да се грижат за такова дете", поясни още Надя Танев.

Защо родители изоставиха момченцето си само в болница в Пловдив?

Другите деца на майката Джейлян Халилова са в Център за настаняване от семеен тип в Кърджали, а най-малкото дете в Дом за медико-социални грижи. Майката е подписала отказна декларация. Предстои осиновяване, обясни Танева.

Родителските права на майката на Мустафа не са отнети но тя няма интерес (ВИДЕО)
netinfo

Източник: nova.bg