„Четири милиона на едно място са много. Важна е експертизата на хартията, която е била използвана за направата на парите.

На машината не трябва да се набляга. Има стари машини, които могат да произведат перфектно качество банкноти. Прокуратурата и МВР трябва да работят изключително стегнато”. Това заяви в „Неделята на NOVA” бившият директор на националната полиция - ген. Васил Василев.

Разбиха печатница за милиони фалшиви долари и евро в университет в София (ВИДЕО/СНИМКИ)

Той добавя, че случаят наистина е оперативно интересен. „Трябва да се види дали е имало продажби на тези банкноти за забавления. Важно е да кажат каква е хартията, тя трябва да се анализира. Намереното количество също е много голямо”, казва Василев.

Той разказа и историята  за един от най-добрите фалшификатори на долари. Българин от село близо до Русе. Той отива в САЩ и Ген. Василев коментира и шпионският скандал у нас.

Задържаха група за шпионаж, изнасяли тайна информация, сред тях има военни (ВИДЕО)

„Това е една много сложна материя. Работата на разузнаването е да се домогне до много можещи и информирани хора. Информацията включва политика, икономика и дори здравен статус на някои политици”, обясни той.
nova.bg