Служебният министърът на вътрешните работи Пламен Узунов разпореди на главния секретар на МВР извършването на незабавна проверка във връзка с разпространен в социалните мрежи видеозапис, на който се вижда мъж, облечен в униформа, да упражнява насилие. Това съобщи пресцентърът на МВР.

В рамките на проверката ще се изясняват всички факти и обстоятелства около случая.

На този етап от проверката е изяснено, че около 13.45 ч. двама младежи влезли в заведение за бързо хранене в района на НДК. Между тях и персонала възникнало пререкание. Те отказали да напуснат обекта, поради което чрез паникбутон служител е повикал охраняващата частна фирма.

Охранителите извели младите мъже от заведението.

Междувременно, към 14.15 ч., на тел. 112 постъпил сигнал за упражнено насилие. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ

Полицаите установили подателите на сигнала - двама младежи на 19 и 20 години, с видимо неадекватно поведение. Те отказали да подават жалба, както и да бъдат прегледани от медицинския екип.

Към момента в столичното 4-то РУ са поканени за изясняване на обстоятелствата около случая служителите на частната охранителна фирма, включени в екипа, отзовал се на сигнала от заведението. Предстои да бъдат призовани за даване на показания и младежите, замесени в инцидента.

Работата по случая продължава. Видеото от инцидента вече е свалено от мрежата.