/ iStock/Getty Images
Тялото й е преседяло в бидон с киселина 3 месеца
Станимир Рагевски е обвинен за убийството на брокерката от Бургас – Теодора Бахлова. Това съобщиха на съвместен брифинг МВР и прокуратурата в Бургас. "Тялото ѝ е било повече от три месеца в съд с киселина", разкриха още разследващите. Поради това много трудно се е извлякъл годен ДНК материал от останките. Обвинението е за убийство чрез огнестрелно оръжие. За това Законът предвижда от 10 до 20 години "лишаване от свобода", но при разкриване на допълнителни доказателства, присъдата може да стане по-тежка.

Откриха части от тяло в Бургас, смята се, че са на издирвана брокерка

"Продължават действия по разкриване на факти за тези две умишлени престъпления (бел. ред. убийството на брокерката Теодора и това на Юмер), като денонощно се извършват огледи, претърсвания и иззмевнаия", това увериха от МВР- Бургас. 

Откриха разчленено тяло на мъж в Бургас

"Вероятно убийството е извършено в деня на изчезването. След което тялото на убитата е положено в бидон, използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид концентрат ще бъде установено по-късно, в смес с вода, в жилище, което не е собственост на обвиняемия и не се обитава постоянно, но до което той има достъп. Бидонът е преместен в търговски обект, който не се ползва от доста време и там тялото е преседяло в този съд около 3 месеца. Обвиняемия е взел достатъчно действия, за да може да прикрие по някакъв начин извършеното престъпление. Останките от тялото бяха намерени в гробищния парк в Бургас в такъв парцел, който не е посещаван често от хора", каза комисар Калоян Калоянов, директорът на МВР-Бургас. Останките са били посочени на МВР от свидетел по делото. 

Комисар Калоянов определи престъпленията като "Голям пъзел с много малки частици". 

Относно един от обвиняемите, от прокуратурата в Бургас заявиха, че
"Към настоящия момент Диян Дичев е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 294 от НК, за това, че е спомогнал лице, извършило престъпление от общ характер да се укрие или да избегне наказателна отговорност. Формите на конкретното изпълнително деяние на този състав за Диян Дичев е укриване на останките на Юмер Мехмед, както и укриване на оръжието на престъплението".

Откриха части от тяло в Бургас, смята се, че са на издирвана брокерка

А обвинен за самото убийство на 28-годишния Юмер Мехмед е Станимир Рагевски. Той има богато криминално досие. Бил е съден за извършена кражба в особено големи размери, реализирана на територията на военно поделение, за което е излежал 5 години "лишаване от свобода". В момента той е подсъдим и по дело за вещно укривателство, това поясниха още от прокуратурата в Бургас.

По отношение на другия обвиняем Диян Дичев, от прокуратурата заявиха, че той също е бил многократно осъждан, включително и като непълнолетен - за извършени престъпления срещу собствеността - кражби, както и за отклоняване на военна служба. Той е изтърпял наказания "лишаване от свобода".

Мотивите и за двете убийства - това на брокерката Теодора и това на Юмер, все още се изследват от органите на реда.  В момента се търсят стопански, финансови и имотни взаимовръзки.