Бургаският брокер на недвижими имоти Станимир Рагевски остава в ареста за постоянно, реши Окръжният съд в морския град. Той е основен заподозрян за жестокото убийство на Юмер Мехмед.

Разчленените останки от тялото на 28-годишната жертва бяха открити в понеделник от полицията. Според прокуратурата Рагевски умишлено е умъртвил жертвата, като е застрелял Юмер в тила. След това е разчленявал тялото му с режещ инструмент в продължение на няколко дни. Трупните останки са поставени в чували и после в бидони.

Още детайли около зловещото убийство в Бургас
 

Станимир Рагевски убийство Бургас
БТА


Приятели на Юмер искаха да линчуват Станимир Рагевски, който бе охраняван от плътен полицейски кордон. Още преди началото на заседанието, те се бяха събрали пред сградата на съда, където посрещнаха арестувания с възгласи "убиец и изрод". Част от тях поискаха да влязат в съда, но не бяха допуснати. В съдебната палата имаше засилено полицейско присъствие.

След края на заседанието младите хора изпратиха с ритници буса на Съдебна охрана, с който Станимир Рагевски бе отведен отново в ареста. Те настояваха за доживотна присъда не само на Рагевски, но и на бургазлията Деян Дичев. Той също бе задържан в четвъртък, но часове след това бе освободен от ареста. За него по-късно се разбра, че е свидетел по делото.

"Дичев е знаел, че Юмер е убит, показал е на полицаите къде е скрито тялото. Значи много добре е знаел какво се е случило", каза протестиращ.

Откриха разчленено тяло на мъж в Бургас
Задържаният може да обжалва съдебното решение пред по-горна инстанция.