Министерство на здравеопазването
Министерство на здравеопазването / БГНЕС, архив
Фондът за лечение на деца има нов директор. От днес ръководството му е поверено на д-р Мариета Райкова. Това става ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването.

Със заповед на здравния министър вчера е била освободена от длъжността директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева поради системно нарушаване на нормативната уредба.

Уволняват директорката на Фонда за лечение на деца

„Мотив за освобождаването на д-р Троева е системно нарушаване на Правилника за дейността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на разписани процедури, сред които и притеснителната практика да се изискват становища от медицински специалисти, които не фигурират в списъка на утвърдените от министъра външни експерти към Фонда за лечение на деца“, съобщават от здравното министерство. Сигнал е изпратен до прокуратурата, допълват от институцията.

В началото на март: Педиатър пое Фонда за лечение на деца

Д-р Тинка Троева застана начело на фонда през март, след като тогавашният директор на институцията проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев.

Март: Проверка във Фонда за лечение на деца разкрила фрапантни нарушения

След смяната бе съобщено, че във Фонда са открити нарушения. Проф. Пилософ бе директор на Фонда за лечение на деца по-малко от година.