Педиатърът Тинка Троева е новият шеф на Фонда за лечение на деца

Новият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева
Новият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева / БГНЕС, архив
Педиатърът д-р Тинка Троева застава начело на Фонда за лечение на деца. Тя е назначена със заповед на вицепремиера и здравен министър Илко Семерджиев. Троева заменя на поста досегашния директор проф. Владимир Пилософ.
 
От здравното министерство информират, че новият ръководител на детския фонд е с богата биография освен в областта на педиатрията, и в сферите на социалната сигурност и здравния мениджмънт.
 
Освободиха директора на Фонда за лечение на деца Владимир Пилософ

Тинка Троева е била ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси на социалното министерство, последователно с дипломатически ранг “съветник“ и „пълномощен министър“ при посолствата ни в Германия, Австрия и Швейцария.

Фондът за лечение на деца с нов шеф в началото на март

Експерт е в областите на координацията на системите за социална сигурност в Европейския съюз, като пенсионно и здравно осигуряване, обезщетения при заболяване и майчинство, семейни обезщетения, лечение и превенция на български граждани в Европа, както и трудова миграция и интеграция.
 
Новият директор е бил съветник в Комисията по здравеопазване в  37-то Народно събрание и главен съветник в 38-то Народно събрание през 90-те години на миналия век.