Разкриха молдовска група, разбивала банкомати у нас
Разкриха молдовска група, разбивала банкомати у нас / снимка: БГНЕС, архив
Разкриха молдовска група, разбивала банкомати у нас
77906
Разкриха молдовска група, разбивала банкомати у нас
  • Разкриха молдовска група, разбивала банкомати у нас

Трима души са задържани за разбиване на банкомати в страната, съобщи в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Двама от задържаните са молдовци, а третият - с двойно гражданство. Откраднати са близо 80 хил. лв, като на територията на Пловдивска област са разбити банкомати в селата Ръжево Конаре, Устина и Труд.

„В Русенско също има подобни кражби, подготвяли са кражби от бакомати и на територията на областите Пазарджик и Стара Загора", каза още Лазаров.

При акцията, проведена съвместно с Главна дирекция "Криминална полиция", Окръжна и Районна прокуратура, са иззети инструменти за разбиване на устройствата.

Двамата молдовци са разбивали самите банкомати, а третият им оказвал логистична подкрепа при осигуряването на помещения за квартири и инструменти за разбиване, уточни районният прокурор Гергана Мутафова.

И тримата не са осъждани. Засега парите не са намерени. Двамата молдовски граждани, разбивали банкомати в малки населени места, са с мерки за неотклонение „задържане под стража", постановени от съда, а третият е освободен под парична гаранция от 5 хиляди лева.

Главният секретар на МВР бе в Пловдив за представянето на годишния отчет на дирекцията и отбеляза, че пловдивската полиция можела да бъде за пример. Има спад от 8% на битовата престъпност и 6% повишение на разкриваемостта на престъпленията, стана ясно от отчета на пловдивската полиция.

Други новини от Плавдив