Разградският Батко - два пъти невинен, проверяват го за трети
Разградският Батко - два пъти невинен, проверяват го за трети / снимкa: Дарик - Шумен

Два сигнала срещу бившия шеф на Областното пътно управление - Разград Пламен Симеонов са проверявани от Окръжната прокуратура. Това съобщи говорителят на държавните обвинители Милена Пенчикова, и при двете разследвания е установена липса на престъпления. Днес по публикацията във в. "24 часа" „Разградски Батко дава бизнес на жена си" бе разпоредена трета проверка.

И първите две проверки на дейността на бившия шеф на Областно пътно управление - Разград са извършени след одити от Сметната палата, обясни прокурор Пенчикова. Те са от началото на годината, материалите са изпратени от Софийска градска прокуратура, свързани са с неотчислени данъци и с проект за рехабилитация на пътя Кубрат - Русе. Проверките са завършили с отказ за образуване на наказателно производство.

Третата проверка на работата на Пламен Симеонов е разпоредена днес във връзка с вестникарска публикация относно възлагане на обществени поръчки от страна на бившия директор на ОПУ-Разград на фирми, собственост на съпругата му. След като през 2008 г. Пламен Симеонов напусна шефския пост, той пое ръководството на една от фирмите на съпругата си - "Пътконсулт". Тя има договор с Областно пътно управление за доставка на горива до края на 2010 г.

В детайли не съм запознат със случая, така че не следва и да го коментирам. Но най-малкото това е конфликт на интереси и е морално укоримо, оттам нататък съответната прокуратура и следствие ще си направят анализите и ще преценят дали има данни за престъпление и съответно за образуване на наказателно производство, коментира избраният от Разградско депутат от ГЕРБ Тодор Димитров.