"Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно, а младите виждат своето бъдеще. Гласувах за държава, която работи в интерес на обществото", това бяха първите думи на президента Румен Радев, след като гласува около 11:00 ч. в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Служебният премиер Стефан Янев: От нас зависи бъдещето на страната, гласувайте

Той призова хората да излязат и да гласуват.

"Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. Това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да ги направим такива с нашия глас", каза Радев.

„Както виждам няма проблем с машините. Няма опашки. Гласува се бързо, лесно и удобно. Поздравявам всички за организацията, за превенцията и профилактиката да се справим най-сетне с уродливото лице на българската демокрация - купеният вот. Излезте и гласувайте. При висока избирателна активност ще имаме легитимен парламент. Надявам се той да роди легитимно правителство”, каза още Румен Радев.

Румен Радев
БТА

За каква България гласуват политиците (СНИМКИ)

"Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-отговорно към очакванията на гражданите", заяви Радев на въпрос очаква ли новият парламент да състави правителство.

Румен Радев
БТА