Служебният премиер Стефан Янев гласува около 09:30 ч. в столичното 108 СУ "Никола Беловеждов". 

Той призова да не забравяме, че от нас зависи бъдещето на страната, икономическото й развитие, социалните, образователни политики, здравеопазването.

„От нас зависи бъдещето на страната, затова призовавам хората да гласуват масово. От нашия глас зависят достойните старини на нашите родители и бъдещето на поколенията след нас, за да я има България - просперираща, цъфтяща и достойна“, бяха първите му думи, след като упражни своя вот. 

Премиерът благодари на всички, които са ангажирани с изборния процес, и съобщи, че по данни към момента той протича нормално в страната. Има дребни детайли - неработещи машини, или малки проблеми, които се отстраняват и не представляват сериозен проблем по отношение на изборния процес до момента, каза премиерът и изрази надежда това да остана така. Той съобщи, че всички органи на изпълнителната власт, съдебната система, ЦИК и подразделенията й работят в синхрон. "Надявам се в края на деня да имаме изборен резултат, който да отразява реалната електорална нагласа на всеки един български граждани", каза премиерът.

"Гласуването е нашата отговорност и възможност чрез партиите да покажем нашето желание за конструирането на властта и прозрачно управление", допълни той и изрази надежда  този път да бъде съставено правителство.

"Защото бъдещето на България зависи от един предвидим и стабилен кабинет. Ние имаме нужна да се утвърди парламентаризма и от стабилно управление, което да се стреми към прозрачност", добави служебният премиер.

Попитан дали служебното правителство е успяло да противодейства на купения вот, премиерът каза, че демонстрираното до момента е показало решимостта на кабинета да се справи с проблема или да го ограничи до минимум. "И в момента има масово полицейско присъствие в страната и се надявам в деня на изборите, ако има такива опити, те да бъдат пресечени", каза премиерът.

Млад човек, който присъства на изявлението на премиера пред медиите, поиска от министър-председателя съдействие за решаването на проблем, свързан с път в "Студентски град", който вече седем месеца е в ремонт и затруднява живеещите там. "Вероятно този път е важен за всички живеещи в "Студентски град", но е в отговорностите на Софийска община, съмнявам се, че аз лично бих могъл да направя нещо, но ще проверя въпроса", отговори премиерът.