Призоваваме всяка дума в пълния запис от заседанието на парламентарната група на “Демократична България” да бъде чута, осмислена и всеки сам да реши, призоваха от ДБ, които публикуваха пълния запис от заседанието на парламентарната си група.

Христо Иванов с първи коментар за изтеклия запис

“Призоваваме всяка дума в пълния запис от заседанието на парламентарната група на “Демократична България” да бъде чута, осмислена и всеки сам да реши. Това е пълният запис, който се превърна в пропаганден материал. Откъси извадени от контекста и негови редакции се използват за да се ескалира още по-дълбока политическа криза”, написаха от партията в официалния си Facebook профил.

Зад кулисите на преговорите: Изтече запис от закрита среща на „Демократична България” (ВИДЕО)

По-рано председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов посочи, че от формацията ще публикуват целия запис, защото виждат как се разпространяват само откъси, извадени от контекста.

След записа на Христо Иванов: ИТН напускат преговорите за правителство

Иванов апелира всеки да се запознае с целия запис, да види, че става дума за абсолютно рутинна политическа среща на ПГ на ДБ. "Ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти на ситуацията, с всички възможни мотиви на играчите", обясни той.